בייבי שוויצרית (Baby swiss)

 גבינת בייבי שוויצרית הינה גבינה בטעם מתון בעלת חורים קטנים יותר משאר הגבינות השוויצריות.

 
המתכון יתפרסם בהמשך
הכנת שמנת מתוקה

 

חומרים דרושים
  • 200 מ"ל חלב מלא מפוסטר 
  • 200 גרם חמאה (ללא מלח) 
  •   
 
אופן ההכנה
 
 
1.    לפסטר את החלב ל-72 מעלות במשך 15 שניות.
2.    כשהחלב יתקרר לטמפרטורה של 70 מעלות, יש להכניס לתוכו את החמאה.
3.    לערבב בבלנדר את החמאה והחלב עד שהתערובת חלקה.
4.    יש להכניס את התערובת למקרר.
5.    באם מעוניינים בשמנת להקצפה,על התערובת לשהות לפחות לילה במקרר.
מוצרלה טרייה

 

חומרים דרושים
  • 4 ליטר חלב פרה מלא בלבד
  • 12 גרם GDL (גלוקנו דלטא לקטוז)
  • 60 מ"ל חומץ 5%
  • 3 טיפות אנזים מדולל במים
 
אופן ההכנה
1.    מפסטרים את החלב ל-72 מעלות במשך 15 שניות ומקררים ל-31 מעלות.
2.    שמים בכוס מעט חלב ומוסיפים את ה-GDL תוך כדי ערבוב. ומוסיפים לשאר החלב ומערבבים.
3.    מוסיפים את החומץ תוך כדי ערבוב.
4.    מוסיפים את האנזים ומערבבים.
5.    ממתינים כ-60 דקות עד שייווצר גבן טוב.
6.    חותכים את הגבן לקוביות של 1 ס"מ.
7.    ממתינים 10 דקות.
8.    מחממים את חתיכות הגבן לטמפרטורה של 42 מעלות במשך 30 דקות, תוך כדי ערבוב זהיר מאוד.
 
       יש לבדוק את הגבן במד PH והחומציות אמורה להיות  5.1-5.3 .באם לא הגעתם לחומציות הרצויה, יש לחכות.
     
        דרך שניה לבדיק, היא לקחת חתיכת גבן ולהכניס למים חמים ובכף עץ למתוח אותו.אם הגבן נמתח כמו מסטיק, הגבינה מוכנה.
9.    מוציאים את מי הגבינה.
10.  מכניסים את הגבן לסיר עם מים חמים ב-80 מעלות, ומתחילים ללוש ולמתוח בעזרת כף עץ (לא בידיים חשופות), עד שהגבן נהיה מבריק.
11.  ניתן לעשות צורה כלשהי (צמה, כדור, וכ"ו), ולהכניס למשך שעה למים קרים שהומסה בהם כף מלח.
גבינה בסגנון בונדון (Bondon)

 

 זוהי גבינה צרפתית טרייה המיוצרת באופן מסורתי מחלב פרה.ניתן להכין אותה גם מחלב צאן

.

חומרים דרושים

  • 2   ליטר חלב
  • 2   כפיות יוגורט טרי
  • 2   טיפות אנזים מדוללות ב-4 כפיות מים
  •      מלח ותבלינים לפי הטעם
  •      בד גבינה
  •      מסננת
  •     נייר שעווה  (המיועד למזון)
  •     תבנית
 
 
 
אופן ההכנה
1.    מחממים את החלב ל-82 מעלות ולאחר מכן מקררים אותו ל-18 מעלות.
2.    שמוסיפים את האנזים תוך כדי ערבוב איטי.
3.    מניחים את הסיר ובו החלב בתוך צידנית,למשך 24 שעות.
4.    כעבור 24 שעות,מניחים מעל מסננת בד גבינה.
5.    שופכים את תכולת הסיר למסננת ומניחים לחמש דקות לניקוז הנוזלים.
6.    עוטפים את הגבן בעזרת הבד שבמסננת ומניחים בתוך תבנית.
7.    מניחים מעל משקולת (המפעילה לחץ של כ-6 ק"ג) למשך 6 שעות.
8.    מדי פעם שופכים את המים שמתנקזים בתבנית.
9.    מוצאים  את הגבינה מהבד ומכניסים אותה לקערה.
10.  מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם,מערבבים היטב עד שיהיה מרקם חלק.
11.  עוטפים את הגבינה בנייר שעווה, מכניסים לקופסה עם מכסה למקרר למשך שבועיים.

 

 
הודעות
  •  
  •  
  •  
  •  
  •