חומרים דרושים
- 4 ליטר חלב פרה מלא בלבד
- 12 גרם GDL (גלוקנו דלטא לקטוז)
- 60 מ"ל חומץ 5%
- 3 טיפות אנזים מדולל במים
אופן ההכנה
1. מפסטרים את החלב ל-72 מעלות במשך 15 שניות ומקררים ל-31 מעלות.
2. שמים בכוס מעט חלב ומוסיפים את ה-GDL תוך כדי ערבוב. ומוסיפים לשאר החלב ומערבבים.
3. מוסיפים את החומץ תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את האנזים ומערבבים.
5. ממתינים כ-60 דקות עד שייווצר גבן טוב.
6. חותכים את הגבן לקוביות של 1 ס"מ.
7. ממתינים 10 דקות.
8. מחממים את חתיכות הגבן לטמפרטורה של 42 מעלות במשך 30 דקות, תוך כדי ערבוב זהיר מאוד.
יש לבדוק את הגבן במד PH והחומציות אמורה להיות 5.1-5.3 .באם לא הגעתם לחומציות הרצויה, יש לחכות.
דרך שניה לבדיק, היא לקחת חתיכת גבן ולהכניס למים חמים ובכף עץ למתוח אותו.אם הגבן נמתח כמו מסטיק, הגבינה מוכנה.
9. מוציאים את מי הגבינה.
10. מכניסים את הגבן לסיר עם מים חמים ב-80 מעלות, ומתחילים ללוש ולמתוח בעזרת כף עץ (לא בידיים חשופות), עד שהגבן נהיה מבריק.
11. ניתן לעשות צורה כלשהי (צמה, כדור, וכ"ו), ולהכניס למשך שעה למים קרים שהומסה בהם כף מלח.